info@toevoegingsadvocaat.nl
+31 6 81553032

Huurrecht

Download PDF

Huurrecht

Een toevoegingsadvocaat op het gebied van huurrecht kan u bijstaan als u als huurder een huurgeschil heeft met uw verhuurder. Wilt u bijvoorbeeld bezwaar maken tegen een huurverhoging? Of wilt u juist een (tijdelijke) huurverlaging in verband met ernstig achterstallig onderhoud? Als u uw gegevens via het contactformulier achterlaat zal een toevoegingsadvocaat die gespecialiseerd is in huurrecht zo spoedig als mogelijk contact met u opnemen.

Veel voorkomende huurgeschillen

– Hoge servicekosten;

– Huurverhoging;

– Huurverlaging;

– Huurachterstand;

– Huurbescherming;

– Medehuur;

– Onderhuur;

– Achterstallig onderhoud;

– Overlast van buren;

– Overlast door huisdieren;

– Dreigende ontruiming;

– Verhuisvergoeding.

Huurrecht voor de huurder

Als huurder heeft u rechten, maar ook plichten. De plichten zijn er vooral op gericht dat u op tijd uw huur betaald en geen overlast of schade veroorzaakt in of rondom de woning. Ook wordt vaak in een huurcontract expliciet vermeld dat de huurder toegang tot de woning moet verschaffen aan de verhuurder voor noodzakelijk onderhoud en het respecteren van de afgesproken opzegtermijn. Daartegenover staat het dat u huurbescherming heeft. Hierdoor is het voor een verhuurder niet eenvoudig om u uit uw woning te zetten, zolang u zich als een goed huurder gedraagt en dus geen (ernstige) overlast veroorzaakt en u de huur op tijd betaald.

Hulp van Toevoegingsadvocaat

Mocht u een huurgeschil hebben en het lukt u niet om dit samen met uw verhuurder op te lossen dan kunt u in veel gevallen bij de Huurcommissie of de rechter terecht. Gespecialiseerde juridische bijstand is dan van belang. Als u uw gegevens via het contactformulier achterlaat dan zal een toevoegingsadvocaat die gespecialiseerd is in huurrecht zo spoedig als mogelijk contact met u opnemen.

WhatsApp Stuur ons een Whatsapp